Farioli geeft update over blessure Hlynsson

Farioli denkt Ajax-middenvelder '4 tot 6' weken kwijt te zijn na blessure in Praag

Vandaag om 19:20

Francesco Farioli gaat ervan uit dat hij de komende periode geen beroep kan doen op Kristian Hlynsson. De middenvelder viel donderdagavond geblesseerd uit tijdens Slavia Praag - Ajax. Hoewel zijn enkel nog nader onderzocht moet worden, verwacht de trainer van de Amsterdammers hem vier tot zes weken te moeten missen.  

"De lijst wordt wat langer door de blessure van Hlynsson", vertelt Farioli daags na de 1-1 in Praag in gesprek met de clubkanalen van Ajax. "We weten pas bij terugkeer in Amsterdam wat er echt met hem aan de hand is, maar het lijkt op een serieuze verstuiking van de enkel. Ik verwacht dat hij er minimaal vier tot zes weken uit ligt."

"Zoals jullie weten, is hij niet de enige", vervolgt de 35-jarige oefenmeester, die het in Tsjechië ook al moest stellen zonder Bertrand Traoré, Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson en Wout Weghorst. "Er zijn nu drie spelers die eruit liggen met een enkelverstuiking en twee spelers met klachten aan de knie. Het zijn allemaal contactblessures, die moeilijk te vermijden zijn. Het is een mooie gelegenheid voor de andere spelers in de selectie om zich te laten zien."

Komende zondag moet Ajax weer aan de bak. Dan komt FC Groningen naar Amsterdam. Farioli verwacht een soortgelijke wedstrijd als tegen Slavia. "We treffen weer een erg fysieke ploeg, dus ik verwacht een soortgelijke wedstrijd. We zullen goed moeten zijn en vanaf de training van vanochtend elk moment benutten om ons voor te bereiden. Vanaf zaterdag gaan we meer in op de details en zien we welke spelers er fit genoeg zijn om te spelen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!