Voormalig AZ-coach Jansen hekelt VAR

Voormalig AZ-coach Jansen hekelt VAR: 'Waar hebben ze die lijn gevonden?'

Vandaag om 11:43

Pascal Jansen is na het Europa League-duel tussen zijn Ferencváros en Tottenham Hotspur (1-2) totaal niet te spreken over de videoscheidsrechter. Na afloop werd er vooral gediscussieerd over het afgekeurde doelpunt van de thuisploeg.

In de zestiende minuut leek Ferencváros op voorsprong te komen tegen de Engelse grootmacht; ware het niet dat de VAR het doelpunt afkeurde wegens buitenspel. Het leidde tot onbegrip bij de Hongaren en bij Jansen. "Het is een mysterie waar ze die lijn hebben gevonden. Ik snap het echt niet. Al moeten we de technologie en de beslissing maar respecteren", zei de voormalig coach van AZ na afloop van de wedstrijd.

Ook voormalig Spurs-speler Glenn Hoddle, commentator van TNT Sports, zag geen buitenspel in het moment. "Spurs komt hier goed weg! Dit was een geldig doelpunt, denk ik. Het is een hele lastige beslissing. Ja, ik zie de lijnen. Maar ik denk dat Spurs hier goed wegkomt." Joe Cole, de andere commentator van dienst, noemde het een 'optische illusie'.

Ferencváros verloor uiteindelijk met 1-2 van Tottenham. Pape Matar Sarr en Brennan Johnson scoorden namens de Engelsen. In de negentigste minuut deed Barnabas Varga nog wat terug, maar het bleef bij 1-2.