Giovanni van Bronckhorst in de clinch met eigen supporters

Van Bronckhorst ruziet met Besiktas-fans na nieuwe Europese domper: 'Wegblijven'

Vandaag om 10:55

Giovanni van Bronckhorst heeft het in Turkije aan de stok gekregen met enkele fans van Besiktas. De oefenmeester zag zijn ploeg na de forse nederlaag op Ajax (4-0) donderdagavond wederom onderuit gaan in Europa, wat zijn team een fluitconcert van de aanwezige supporters opleverde.

Van dat fluitconcert was Van Bronckhorst niet gediend. De Nederlander maakte de fluiters duidelijk dat ze 'beter weg kunnen blijven', omdat zijn spelers er niet beter van gaan spelen. Na de domper in Amsterdam ging Besiktas tegen Eintracht Frankfurt wederom onderuit (1-3).

Slecht speelde het elftal van Van Bronckhorst echter niet, benadrukt laatstgenoemde na afloop. Manager voetbalzaken van Besiktas, Feyyaz Uçar, deelt de mening van zijn manager en steunt hem: "Wij vinden de klachten van Giovanni van Bronckhorst terecht. Er was geen slechte speler op het veld. Wat onze coach hier zegt, is heel belangrijk. We hebben elke speler nodig."

"Terwijl we in Europa strijden, spelen we ook voor het kampioenschap", gaat Uçar verder. "De Turkse beker gaat ook van start. Als management delen we juist onze tevredenheid over het spel. Wij zijn blij met onze trainer. Zonder de prestatie van de Eintracht-doelman en de pech die we hadden, zouden we nu over heel andere dingen praten. Wij zijn trots op onze spelers. Er was geen speler op het veld die het verdiende om uitgefloten te worden..."