Turkse media danken Fenerbahçe-trio na remise bij Twente

Turkse media danken Fenerbahçe-trio na 'lastige uitwedstrijd' tegen FC Twente

Vandaag om 00:25

Dusan Tadic en vooral Sofyan Amrabat worden geprezen in Turkse media na de remise van Fenerbahçe tegen FC Twente in de Europa League. De Süper Lig-grootmacht mocht ook doelman Dominik Livakovic dankbaar zijn, klinkt het.

Fanatik spreekt van 'één van de lastigste uitwedstrijden voor Fenerbahçe'. 'José Mourinho en zijn pupillen wilden een lastige horde nemen richting de laatste acht van de Europa League, maar de Kanaries pakten een punt na een achterstand. Tadic maakte in de tweede helft gelijk na een geweldige pass van Amrabat.'

De Marokkaanse international oogst lof voor zijn aandeel in het Turkse doelpunt. 'Er wordt veel gesproken over de assist van Sofyan Amrabat bij het doelpunt van Tadic. De bal die de Marokkaanse ster naar Tadic stuurde, die van het middenveld naar het strafschopgebied rende, werd geprezen', schrijft Hurriyet.

'Livakovic werd een muur, Fenerbahçe pakt een punt dankzij Tadic', kopt Haber. 'Fenerbahçe was op bezoek bij het Nederlandse team FC Twente in de tweede speelronde van de Europa League. De wedstrijd in De Grolsch Veste, waar Dominik Livakovic indruk maakte met zijn reddingen, eindigde in een 1-1 gelijkspel. De goal van Fenerbahçe werd in de 71e minuut gemaakt door Dusan Tadic, terwijl het doelpunt van Twente in de 29e minuut viel door Michel Vlap.'

Waardering voor Amrabat en Tadic
Nog iets anders viel op bij Haber. 'Fenerbahçe, dat tot nu toe dertien officiële duels speelde, zeven in de competitie en zes in Europa, wist in al die wedstrijden te scoren.' Tegen Twente was er naast Livakovic nog een uitblinker. 'De Marokkaanse middenvelder Sofyan Amrabat trok de aandacht met zijn optreden. De ervaren speler, die goed streed op het middenveld, leverde ook een grote bijdrage aan het spel van zijn. Zijn assist op Tadic zorgt voor waardering.'

'Ook Tadic wordt gewaardeerd voor zijn goede vorm', vervolgt het medium. 'De routinier, die tot nu toe vier keer scoorde in zeven wedstrijden in de competitie, wist nu ook zijn eerste doelpunt in Europa te maken. Hij gaf daarnaast twee assists in zowel de Süper Lig als Europa.'