Nieuw drama blijft Ten Hag bespaard bij United

Maguire voorkomt nieuw drama voor Ten Hag in week van de waarheid

3 oktober om 22:58
Laatste update: 3 oktober om 23:48

Het rampscenario is Erik ten Hag op het nippertje bespaard gebleven in de Europa League. In Portugal voorkwam Harry Maguire in de blessuretijd een pijnlijke nederlaag van Manchester United tegen FC Porto. Het werd 3-3, na een 2-0 voorsprong. Bruno Fernandes kreeg rood.

Het is de week van de waarheid voor Ten Hag, wiens baan aan een zijden draadje hangt. Van FC Porto en Aston Villa (aanstaande zondag) móét gewonnen worden. De eerste horde zorgde echter meteen weer voor een halve struikelpartij van Manchester United.

Zonder Joshua Zirkzee, maar met Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Christian Eriksen en Andre Onana aan de aftrap begon United nog zéér voortvarend aan de wedstrijd. In de zevende minuut brak Marcus Rashford de ban, gevolgd door de snelle 2-0 van Rasmus Hojlund. Porto-doelman Diogo Costa hielp daarbij een handje.

Eindelijk had Ten Hag weer eens reden tot lachen op de United-bank, maar de vreugde bleek van korte duur. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten trok Porto de stand gelijk door goals van Pepe, na een foutje van Mazraoui, en Samu Omorodion, die de matig spelende De Ligt klopte in de lucht.

Het was alweer de 31ste (!) keer sinds het begin van vorig seizoen dat Manchester United twee tegengoals of meer te verwerken kreeg. Geen Premier League-club komt op dat vlak in de buurt. Maar het werd nog erger voor Ten Hag. Kort na rust maakte Omorodion zijn tweede van de avond na opnieuw dramatisch verdedigen: 3-2.

De jacht op de gelijkmaker liep een fikse deuk op toen Bruno Fernandes net als afgelopen weekend rood pakte. Toch viel de 3-3 nog. Invaller Maguire redde de meubelen voor zijn ploeg. Toch zal de kritiek op Ten Hag de komende uren aanzwellen. Vermoedelijk zit hij wel op de bank als The Mancunians zondag op bezoek gaan bij Aston Villa.