Van der Vaart vindt AZ-spits Parrott een 'juweel'

Van der Vaart spot 'juweeltje' bij AZ: 'Gaat een hele grote speler worden'

Vandaag om 19:58

Rafael van der Vaart heeft zeer hoge verwachtingen van Troy Parrott. De 109-voudig international vindt dat AZ met de 22-jarige Ierse spits een 'juweeltje' in huis heeft gehaald.

Parrott kwam naar verluidt voor acht miljoen euro over van Tottenham Hotspur. In Alkmaar is hij de opvolger van Vangelis Pavlidis. Khalid Boulahrouz is evenwel kritisch op de voormalig Excelsior-huurling. "Parrott heeft er een stuk of zes gemaakt, maar ik vind hem nog niet een dodelijke spits. Niet iemand waar ik van denk: jij tilt AZ nu naar een hoger niveau", zegt de voormalig verdediger bij Ziggo Sport.

Daar is Van der Vaart het dus niet helemaal mee eens. "'Ik vind van wel, ik denk dat hij een heel grote speler gaat worden", stelt de voormalig spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Ik weet niet wat het is. Ik zag hem al bij Excelsior, maar dan was het meer op de counter. Nu is het een goede, voetballende spits, die eigenlijk alles heeft. Hij moet het killen alleen nog een beetje ontwikkelen."

"Hij kan misschien iets te goed voetballen om een killer te zijn", vervolgt Van der Vaart. "Dan ga je namelijk een beetje zwerven en dat kost kracht. In de laatste fase mis je dan wat kracht om te scoren. Ik denk echt dat dit een juweeltje is", besluit hij.

Met AZ neemt Parrott het donderdagavond op tegen Athletic Bilbao in de competitiefase van de Europa League. De aftrap in Baskenland is om 21.00 uur.