Van der Vaart irriteert zich aan afwerking Brobbey

Van der Vaart 'ergert' zich aan missende Brobbey: 'Dit overkomt hem veel te vaak'

Vandaag om 19:50
Laatste update: om 20:04

Rafael van der Vaart ergert zich aan het hoge gehalte kansen dat Brian Brobbey mist bij Ajax. In de eerste helft tegen Slavia Praag was het weer twee keer raak en de analist baalt ervan, omdat hij voor de Ajax-spits een heel grote toekomst ziet.

"Hij wil zo hard schieten en hij wil hem half wreef en half binnenkant schieten. Dit soort kansen missen overkomt hem veel te vaak", luidt de conclusie van Van der Vaart. "Dit is echt trainbaar vind ik. Hij heeft zo veel onrust in de afwerking. Er lopen bij Ajax toch ook genoeg mensen die hem zeggen dat hij zo’n kans met de binnenkant voet in de lange hoek moet plaatsen. Als hij dat ook zou hebben, dan zou hij waarschijnlijk bij Real Madrid spelen. Hoe sterk hij is en hoe hij loskomt bij die ene kans."

Tafelgenoot Khalid Boulahrouz ziet in ieder geval dat Ajax absoluut nog niet overtuigt. "Als je kijkt naar het spel is het niet terecht. Het is enorm slordig bij Ajax. Jorrel Hato brengt zichzelf soms in de problemen en komt daar goed uit, maar hij levert kinderlijk zijn ballen in. Youri Baas en Josip Sutalo doen het soms ook. Dat is een beetje het verhaal van deze wedstrijd. Ajax mag van geluk spreken dat ze tegen een tegenstander spelen die voetballend niet goed zijn, maar vooral van fysieke duels zijn."