Houding Feyenoord zat Vente dwars: 'Had op meer begrip gehoopt'

Houding Feyenoord zat Vente dwars: 'Had op meer begrip gehoopt'

Vandaag om 17:11

Dylan Vente had op meer begrip gehoopt toen hij Feyenoord in 2020 definitief wilde verlaten. Dat geeft de spits van PEC Zwolle aan in gesprek met Voetbal International. Tevens spreekt Vente uit nooit echt het gevoel te hebben gehad dicht bij een doorbraak te zijn geweest in de Kuip.

Vente maakte zijn debuut voor PEC Zwolle tegen Feyenoord, de club waar hij doorstroomde vanuit de jeugdopleiding. "In de opleiding was ik een speler die altijd heel veel doelpunten maakte. Het was misschien zelfs iets té extreem, want mensen kregen hele hoge verwachtingen van mij. Ik ben trots dat ik het eerste elftal heb gehaald, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik écht op weg was om de vaste eerste spits te worden. Ik had met Nicolai Jørgensen en later ook Robin van Persie geweldige spelers voor mij staan en zelf was ik simpelweg nog niet ver genoeg."

"Het gevoel dat ik écht kon doorpakken heb ik nooit gehad", vervolgt de spits. "Daarom wilde ik eigenlijk al na mijn eerste jaar verhuurd worden. Dat wilde Feyenoord nog niet, waarna er een tweede seizoen met heel weinig wedstrijden volgde. Daarna kon ik voor een jaar naar RKC. Achteraf heb ik gehoord dat er nog meer clubs interesse hadden, ook vanuit de top van de KKD, maar destijds hoorde ik alleen over RKC, dus toen was de keuze vrij gemakkelijk. Ik ben daar vol overtuiging naartoe gegaan, maar een succes werd het dus niet. Helaas. Ook daar leer je weer van."

Uiteindelijk brak Vente nooit definitief door in de Kuip. "Je ziet weleens spelers die zich na een slecht jaar op huurbasis bij de voorbereiding op een nieuw seizoen toch weer kunnen laten zien. Die hoop had ik ook, maar ik werd direct teruggeplaatst naar Jong Feyenoord, dus dan weet je wel dat het klaar is. Ik wilde daarom ook weg, maar Feyenoord weigerde om daaraan mee te werken. Ze wilden vooruit met het beloftenteam en ik moest daar de spits voor worden. Dat heeft me behoorlijk dwars gezeten. Ik had wel op iets meer begrip gehoopt en dat Feyenoord me gewoon zou laten gaan."