Van den Boomen denkt niet aan vertrek bij Ajax

Ajax-bankzitter wil niet weg: 'Meer waard dat mijn dochtertje het leuk heeft'

Vandaag om 16:46
Laatste update: om 16:56

Branco van den Boomen werd in de zomer gelinkt aan een vertrek bij Ajax, maar de middenvelder bleef in Amsterdam. In gesprek met Ziggo Sport legt hij uit waarom.

Van den Boomen is duidelijk over de reden waarom hij niet wil vertrekken bij Ajax. "Ik heb al eerder gezegd: Ajax is ook Ajax, dus je gaat ook niet zo maar weg. Ik wil niet zeggen dat ik een 'gevoelige jongen' ben, maar mijn gezin is wel heel belangrijk voor mij. Als mijn dochtertje het leuk heeft op school, is dat meer waard dan twintig minuten extra op zondag. Misschien klinkt dat raar, maar dat is gewoon zo."

In de zomer werd Van den Boomen gelinkt aan een stap naar Lille. Hoewel hij zelf de naam van de club niet wilde prijsgeven, gaf de Ajacied toe dat een club toenadering zocht. "Er speelde wat, maar dat is nu al een tijdje geleden. Dat is het eigenlijk. Het is lastig als ik nu ga zeggen dat ik bij Ajax wil blijven, maar ik moet het gewoon nog bekijken. Mijn gevoel is goed bij Ajax en ik denk dat we hier iets moois kunnen wegzetten."