De Ligt openhartig over gemis van Hulshoff

De Ligt openhartig over gemis: 'Ik kon altijd bij hem mijn ei kwijt'

Vandaag om 16:20
Laatste update: om 16:21

Matthijs de Ligt mist Barry Hulshoff tot op de dag van vandaag. Laatstgenoemde was jarenlang begeleider en zaakwaarnemer van de verdediger, die altijd bij hem aan kon kloppen voor advies. 

Hulshoff werd in 2016 de zaakwaarnemer van De Ligt. Begin 2020 kwam de oud-speler van Ajax en het Nederlands elftal op 73-jarige leeftijd te overlijden. "Wat ik het meest aan hem mis zijn de gesprekken over voetbal, maar ook over het leven", vertelt de Oranje-international, vandaag de dag speler van Manchester United, voor de camera van Viaplay. 

"Ik kon altijd bij hem mijn ei kwijt. Over een bepaalde wedstrijd waarin het even wat minder ging, of juist beter ging. Dan kon ik altijd met hem sparren over wat er nou goed ging, en dan gaf hij altijd tips. Maar hij zei ook gewoon: Matthijs, maak je niet zo druk. Iedereen heeft weleens een mindere wedstrijd", schetst De Ligt, die instemmend knikt als Viaplay-interviewer Koen Weijland vraagt of Hulshoff zijn 'klankbord' was. 

Ruim vier jaar na zijn overlijden heeft De Ligt geen nieuw persoon gevonden in zijn leven die hem van soortgelijke adviezen voorziet. "Nee, dat heb ik nog niet echt op dat niveau gevonden. Dat is wel jammer."