Farioli heeft ondanks 'pech' vertrouwen: 'Meer kan ik op dat gebied niet wensen'

Farioli heeft ondanks 'pech' vertrouwen: 'Meer kan ik op dat gebied niet wensen'

Vandaag om 15:48

Francesco Farioli heeft ondanks de blessures van Jordan Henderson, Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim vertrouwen in de wedstrijd tegen Slavia Praag. De oefenmeester is overtuigd van zijn spelers, stelt hij voor de camera van Ziggo Sport.

"We hebben vanochtend helaas niet de beste trainingssessie gehad", vangt Farioli aan. "Helaas zijn we op het laatste moment nog wat spelers kwijtgeraakt. Henderson had gisteren al wat last van zijn lies. Het lijkt niet heel ernstig, maar we willen geen risico nemen. Aan het einde van de training kregen Traoré en Fitz-Jim ook wat last. De een van een spier, de ander na een contacmoment."

Farioli is veel bezig met de fitheid van zijn spelers, maar in sommige gevallen is een blessure simpelweg te wijten aan pech, geeft hij aan. "Soms zijn er situaties die je had kunnen voorkomen, maar blessures die vanuit contact ontstaan, daar valt weinig aan te doen."

Henderson, Fitz-Jim en Traoré werden zondag nog buiten de basiself gelaten zodat ze fit zouden zijn voor het treffen met Slavia. "Ja, precies. Dat is dus pech in dit geval", aldus de trainer, die desalniettemin vertrouwen heeft in de wedstrijd. "Ik ben overtuigd van de capaciteiten van het team om te kunnen reageren in zulke omstandigheden. Op het gebied van arbeid en inzet kan ik niet meer wensen."