Salah-Eddine over Ajax-tijd en Tadic

'Ajax zat niet in de beste fase, spelers waren vooral met zichzelf bezig'

Vandaag om 13:40

Anass-Salah-Eddine vindt dat de spelers van Ajax vorig seizoen te veel met zichzelf bezig waren. De 22-jarige verdediger deelde mee in de malaise van de Amsterdammers en vertrok in de winter naar FC Twente. Met De Tukkers neemt hij het donderdagavond op tegen een oude bekende: Dusan Tadic, speler van Fenerbahçe.

"Ajax zat niet in de beste fase", blikt Salah-Eddine terug in een interview met Tubantia. "Vrijwel iedereen van de oude kern was weg en er moest een compleet team worden opgebouwd."

"Spelers waren vooral met zichzelf bezig", gaat Salah-Eddine verder. "Als je dan nieuw bent en ook nog eens jong, dan is het niet makkelijk een plek af te dwingen. Zeker niet met de druk van een grote club als Ajax. Uiteindelijk heb ik vorig seizoen maar zo’n twintig wedstrijden gespeeld, en dan heb ik het niet eens over volledige wedstrijden."

Donderdagavond staat Salah-Eddine met FC Twente tegenover Fenerbahçe in de Europa League. "Ik speel waarschijnlijk tegen een goede bekende: Dusan Tadic", vertelt de linksback. "Bij Ajax heb ik op de trainingen heel vaak tegen over hem gestaan. Dusan is een geweldige speler en een op-en-top sportman. Ik ken zijn kwaliteiten en ik weet op welk vlak hij wat minder is. Als je in de duels in hem gaat hangen, dan ga je het niet winnen. Als hij de bal heeft aangenomen, dan moet ik er bovenop zitten en hem opvreten."