Grygera waarschuwt Ajax voor Slavia Praag

Ajax krijgt waarschuwing: 'Ze doen er alles aan, binnen en buiten het veld'

Vandaag om 13:09

Voormalig Ajax-speler Zdeněk Grygera waarschuwt de Amsterdammers voor de kwaliteiten van Slavia Praag, de tegenstander van donderdagavond in de Europa League. De oud-voetballer verwacht een lastige wedstrijd voor de ploeg van Francesco Farioli.

"Slavia is een hele fitte ploeg", begint Grygera in gesprek met Ajax.nl. "Ze spelen met hoge druk, zijn fysiek in orde en jagen de tegenstander veel af. De spelers zijn heel fit en blijven rennen. Ze speelden een tijdje geleden in Italië en daar waren de mensen geïmponeerd over het aantal kilometers van Slavia. Maar dat hebben ze altijd gehad, de fitheid is heel belangrijk. Ajax moet ook fysiek in orde zijn, willen ze winnen van Slavia Praag."

Binnen de lijnen wordt het zwaar voor de Amsterdammers, maar ook buiten het veld is Slavia Praag aanwezig. "De fans zijn heel fanatiek. Zeker in Praag. De stadions zitten vol en de supporters zijn gepassioneerd en maken veel geluid", zo vertelt Grygera. "En er is veel strijd bij de derby's in Praag met veel opstootjes op het veld. Het is te vergelijken met Feyenoord – Ajax, alleen deze is in dezelfde stad. Degene die wint, is de leider van de stad tot de volgende derby."

Volgens Grygera is het altijd lastig om op bezoek bij Slavia Praag een resultaat te halen. "Ze doen er alles aan om je binnen en buiten het veld te verslaan. Het is een taaie tegenstander, met kwaliteit en een slimme coach. Hij maakt ze tactisch klaar voor elke ploeg en schakelt snel in wedstrijden. Wie er gaat winnen? Dat vind ik lastig te zeggen."