Lens looft Ajax-trainer Farioli

'Door met mensen van zijn niveau te sparren, is Farioli steeds wijzer geworden'

Vandaag om 07:08

Jeremain Lens heeft een hoge pet op van Ajax-trainer Francesco Farioli en diens assistenten. De voormalig Oranje-international speelde onder de Italiaanse oefenmeester in Turkije bij Fatih Karagümrük.

In Turkije fungeerde Daniele Cavalletto, die nu ook zijn assistent is bij Ajax, als rechterhand van Farioli. "Een lieve, maar pure people manager die perfect tussen de trainer en de spelers stond", vertelt Lens in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daniele is een soort Martin Haar, die ik bij AZ ook blind kon vertrouwen als ik iets over de trainer te klagen had."

Ook de Finse keeperstrainer Jarkko Tuomisto en video-analist Osman Kul werden door Farioli naar Fatih Karagümrük gehaald. "Jarkko sprak van de assistenten het best Engels. Hij was heel sociaal. Dat hadden al zijn assistenten wel gemeen, net als het harde werken", vertelt Lens. "Osman vroeg ik wel eens om specifieke beelden van mezelf. Had hij ze zo klaar. Hij is nog jong (31 jaar, red.), werkte daarvoor bij Galatasaray en maakt nu een hele reis met Farioli. En geloof me: die reis is nog lang niet afgelopen."

Verder nam Farioli de Spaanse spelersontwikkelaar Felipe Sanchez Mateos en de Engelse bewegingswetenschapper Callum Walsh mee naar Ajax. "Door met mensen van zijn niveau te sparren, is Farioli steeds wijzer en beter geworden. Als ik met slechtere spelers ga voetballen, word ik ook zwakker", besluit Lens.