Verslagen Liverpool en Bayern in Champions League

Liverpool met uitblinker Gravenberch zegeviert, Bayern onderuit in Engeland

2 oktober om 22:56

Liverpool en Arne Slot hebben ook de tweede Champions League-wedstrijd van de competitiefase winnend afgesloten. Dat geldt niet voor Bayern München, dat twee weken na de monsterzege op Dinamo Zagreb is blijven steken op een gelijkspel in Birmingham.

Liverpool - Bologna 2-0 
Slot blijft ongeslagen in de Champions League. Na de eerdere 1-3 overwinning op AC Milan is Liverpool ook te sterk voor Bologna. Met twee Nederlanders - Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch - begonnen The Reds aan de wedstrijd, Cody Gakpo zat op de bank. Al zeer vroeg in de wedstrijd werd het verschil gemaakt. Na een heerlijke voorzet met gevoel van Mohamed Salah rondde Alexis Mac Allister eenvoudig af.

Gravenberch liet zich niet voor het eerst sinds het Slot-tijdperk op Anfield nadrukkelijk zien bij Liverpool. De controleur verdeelde, draaide weg en zocht de oplossing vooruit. Mede dankzij hem kwam Liverpool bij vlagen onder de druk van Bologna uit, waaruit kansen ontstonden. Tegelijk werd de Engelse topclub een aantal keer gewaarschuwd door Bologna, dat van zich af beet.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Op aangeven van Dominik Szoboszlai maakte Salah een weergaloze goal en daarmee was de zege binnen. De Egyptenaar is de eerste Liverpool-speler die in vijf opeenvolgende thuiswedstrijden in de Champions League tot scoren weet te komen.

Aston Villa - Bayern München 1-0
In de laatste vier wedstrijden maakte Bayern liefst 21 goals. Dinamo Zagreb werd twee weken geleden zelfs met 9-2 verslagen. Aston Villa bleek een tegenstander van een ander kaliber. De Duitse topclub domineerde op Villa Park en was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, het lukte Bayern niet om het veldoverwicht om te zetten in goals.

Villa-doelman Emiliano Martínez keepte een prima wedstrijd en hield onder meer Michael Olise en Joshua Kimmich van scoren. Op het uur bracht Villa-manager Unai Emery Ian Maatsen voor Leon Bailey, die in minuut 27 al in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Jacob Ramsey. Met Maatsen in het veld maakte Villa de onverwachte openingsgoal. John Durán tekende voor de 1-0 en bracht het stadion in extase.

Een slotoffensief van Bayern kwam er, maar leidde niet tot de gelijkmaker. Villa pakt na de eerdere 0-3 overwinning op Young Boys drie bonuspunten in de Champions League.

Sturm Graz - Club Brugge 0-1
Club Brugge heeft zich gerevancheerd van de 0-3 nederlaag tegen Borussia Dortmund. In Oostenrijk wonnen de Belgen met 0-1 van Sturm Graz dankzij een goal van voormalig FC Twente-huurling Christo Tzolis. De aanvaller schoot na 23 minuten geweldig raak, door de bal langs de Nederlandse Sturm-doelman Kjell Scherpen te krullen.

Overige uitslag
Dinamo Zagreb - AS Monaco 2-2