Priske: 'Ugly, maar hopelijk zijn mensen trots'

Priske na 'ugly' zege van Feyenoord: 'Hopelijk zijn veel mensen trots'

Vandaag om 21:35

Brian Priske telt zijn zegeningen na de spectaculaire zege van Feyenoord bij Girona in de Champions League. De Deense trainer denkt dat de Rotterdammers weer een stap in de goede richting hebben gezet.

"Het belangrijkste van vanavond? De drie punten zijn altijd het belangrijkste", steekt Priske van wal bij Ziggo Sport. Hij kent een moeilijke start bij Feyenoord, maar had in Spanje reden tot lachen. "Ook nog eens de eerste uitzege van Feyenoord in dit toernooi in 22 jaar. Dat is een hoop positiviteit om mee naar huis te nemen."

Priske erkent dat de Rotterdammers soms wat geluk hadden tegen Girona. "Dat is voetbal. We spelen een uitwedstrijd in de Champions League. Dan weet je dat het zwaar wordt. Niet alles ging zoals we wilden of hoopten, maar we hebben wel drie punten. De spelers toonden de mentaliteit en mindset die je nodig hebt in wedstrijden als deze."

"Dit was een goede tegenstander uit La Liga", vervolgt Priske. "Ze zijn goed gestructureerd, hebben een goede coach en spelen uitstekend voetbal. Ze maken het veel teams moeilijk. Daarom ben ik blij dat de jongens zich erdoorheen gevochten hebben. En het spel was soms een beetje ugly, ja." Veel deert hem dat niet, al ziet hij verbeterpunten. "Ik ben niet blij met het gegeven dat we het spel niet konden domineren of controleren. Maar je kan na die 2-2 ook het vertrouwen verliezen. Wij bleven knokken. Sommige wedstrijden waren dit seizoen beter, maar dan hadden we géén resultaat. Nu valt het wél onze kant op."

"Het resultaat verandert verder niets voor mij. We weten dat heel veel beter moet. Al is dit een stap in de goede richting. Het helpt en geeft vertrouwen. Hopelijk hebben we met de eerste uitzege in 22 jaar veel mensen trots kunnen maken", besluit Priske.