Timber trots op Feyenoord na zege

Timber trekt parallel met PSV na spectaculaire Feyenoord-zege: 'Hadden wat geluk'

Vandaag om 20:59

Quinten Timber vindt dat Feyenoord heeft ‘gevochten als leeuwen’ tegen Girona. De aanvoerder had het bij tijd en wijle lastig om zijn ploeg bij elkaar te houden, maar de uitblinker is trots op de zege van zijn ploeg.

"Lastig he. Heel veel gebeurd", luidt de eerste conclusie van Timber na de knotsgekke 2-3 zege. "We komen onnodig op 1-0 achter. Girona was wel goed aan de bal, maar wij komen terug. Echt op karakter. Je kan hem dan nog uitbouwen naar 1-3, maar dat doen we niet. De tweede helft is er van alles aan de hand. We hadden het ook zwaar, maar we hebben gevochten als leeuwen. Daar ben ik trots op."

Timber trekt ook nog een parallel met PSV dat goed speelde, maar op het nippertje gelijkspeelde. "Het belangrijkste is de drie punten. Natuurlijk wil je goed spelen, maar het blijft een toernooi. Je wilt punten halen. Je zag bijvoorbeeld gisteren PSV. Die waren goed, maar hadden uiteindelijk maar één punt. Wij gelukkig drie."

Voor Timber was het wel het hele duel door lastig voetballen. "Heel de wedstrijd was het bikkelen. De meeste Spaanse ploegen zijn wel goed aan de bal, dus dat wisten we. Dan moet je zien dat je als team goed aan de bal blijft. Op een bepaald moment hadden we een beetje geluk, maar ook wel pech. Als aanvoerder kan het voor jezelf ook pittig zijn in deze hectische fase. Je wordt ook getest als groep en je ziet dat we progressie boeken."