Feyenoord verslaat Girona in knotsgek duel

Feyenoord boekt op knotsgekke avond in Girona eerste Champions League-zege

Vandaag om 20:38
Laatste update: om 20:43

Feyenoord heeft zijn eerste zege in de Champions League geboekt. De Rotterdammers rekenden in een knotsgekke wedstrijd af met Girona: 2-3.

Feyenoord had duidelijk wat te bewijzen na de kansloze exercitie tegen Bayer Leverkusen, terwijl Girona begon met een nipte nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Het duel in het Estadi Montilivi golfde vanaf het eerste fluitsignaal op en neer. Thomas Beelen ging al snel in de fout, maar Timon Wellenreuther redde op de inzet van Viktor Tsygankov. Aan de andere kant creërde Antoni Milambo een goede kans, die hij echter ook verprutste.

Dat de bal er een minuut later alweer bijna aan de andere kant inlag, was tekenend voor de knotsgekke avond die te wachten stond. Nadat Feyenoord in de eerste tien minuten twee keer ontsnapte, had het na negentien minuten minder geluk. Hugo Bueno tikt de bal zo voor de voeten van David Lopez, die Girona op voorsprong zette. Het Rotterdamse antwoord volgde evenwel razendsnel. Een vrije trap van Igor Paixão werd door Yangel Herrera in zijn eigen doel gewerkt.

Met Arnaut Danjuma als invaller voor de geblesseerde Tsygankov, ging het vervolgens mis voor de thuisploeg. Feyenoord wist het duel om te draaien door een goal van Milambo, die profiteerde van een goede pass van Quinten Timber. Na 36 minuten leek de ploeg van Brian Priske helemaal in een zetel te zitten. De bal ging op de stip na een overtreding op Timber, maar Ayase Ueda zag zijn strafschop gekeerd.

De Japanse spits ging zodoende niet met een al te goed gevoel aan de thee. In de tweede helft hielp hij bovendien al snel wéér een grote kans om zeep. Na een fout in de opbouw bij Girona handelde hij te traag om te profiteren. Feyenoord leek de rekening gepresenteerd te krijgen, want in de vijftigste minuut werkte David Hancko een voorzet van Donny van de Beek achter Wellenreuther. De Nederlandse middenvelder stond evenwel buitenspel.

Het enerverende duel stond zodoende bol van de hoogtepunten. Girona en Feyenoord bleven elkaar bestoken en na 66 minuten ging de bal weer op de stip. Ditmaal ging Wellenreuther in de fout met een overtreding op Bryan Gil. De Duitse keeper ging van schlemiel naar held: net als Ueda wist Milovski de penalty niet te verzilveren. Toch werd het na 73 minuten alsnog 2-2. Van de Beek kreeg alsnog zijn doelpunt na goed werk van landgenoot Danjuma. Voor de ex-Ajacied zijn eerste treffer in ruim twee jaar tijd.

Het was een domper voor Feyenoord, maar weer hadden de Rotterdammers een passend antwoord in huis. Ladislav Krejci zorgde voor het tweede eigen doelpunt van de avond aan Spaanse zijde. De ploeg van Priske hield nu wel stand en stelde zijn eerste zege veilig.