Van den Boomen voelt zich goed als zes van Ajax

Nieuwe nummer zes van Ajax door blessures: 'Het maakt ons minder sterk'

Vandaag om 19:58

Branco van den Boomen kan zich opmaken voor een basisplaats bij Ajax in het Europa League-duel met Slavia Praag. De 29-jarige middenvelder zal Jordan Henderson vervangen als nummer zes.

De Amsterdammers zagen in aanloop naar de confrontatie in Tsjechië Henderson, Bertrand Traoré, Kian Fitz-Jim en Wout Weghorst wegvallen. Bovendien is Davy Klaassen niet speelgerechtigd en zit onder meer Steven Berghuis al langer in de lappenmand. "Het maakt ons minder sterk. Daar kun je niet omheen", erkent Van den Boomen, geciteerd door Ajax Life. "Het zijn stuk voor stuk spelers die belangrijk voor ons zijn. Maar goed, dit gebeurt nou eenmaal in de voetballerij."

Het biedt bovendien kansen voor Van den Boomen. "Je wil het liefst met een fitte selectie deze kant op, maar ik weet nu wel dat ik ga spelen. Dan verandert je focus. Voor mij is het goed dat ik ga starten en minuten krijg." Tegen RKC Waalwijk stond hij ook al in de basis. "Tegen RKC wilde ik mezelf laten zien, vooral op de zespositie. Ik probeerde juist niet geforceerd te spelen. Ik weet namelijk van mezelf dat ik daar nog wel eens intrap. Omdat ik zondag heb gespeeld, heb ik dat gevoel nu minder."

Van den Boomen voelt zich comfortabel als nummer zes, maar hij weet dat hij verdedigend nog stappen moet maken. "Daar ben ik druk mee bezig op de trainingen, ook door beelden te bekijken. Het is meer nadenken en organiseren, maar dat vind ik leuk. Op deze positie kom ik vaak aan de bal en heb ik het spel voor me. Dat ligt me wel."