Van der Vaart: 'Ergens misgegaan met Danjuma'

Van der Vaart verbaast zich: 'Bij Oranje viel hij goed in, ergens misgegaan'

Vandaag om 19:34

Rafael van der Vaart verwondert zich over de situatie van Arnaut Danjuma. De voormalig international was altijd gecharmeerd van de 27-jarige aanvaller, die momenteel echter geen basisspeler is bij Girona.

Danjuma viel woensdag door een blessure van Viktor Tsygankov al snel in tijdens het Champions League-duel met Feyenoord, maar hij begon aanvankelijk op de bank. Volgens trainer Michel moet de Nederlander nog wennen aan zijn nieuwe club. "Dat is nooit een goed teken", oordeelt Van der Vaart. "Dat betekent dat je het slecht gedaan hebt, maar dan zeggen ze het op een lieve manier."

"Hij heeft al in Spanje gespeeld, bij Villarreal, dus hij hoeft helemaal niet te wennen", meent de voormalig spelmaker van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Ik vind het een ongelooflijk goede speler, maar ergens is het misgegaan. Bij het Nederlands elftal viel hij op een gegeven moment goed in, zo jammer…"

“Als je gewoon écht goed en constant bent, speel je gewoon”, besluit Van der Vaart. Danjuma kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Villarreal. Hij speelt tegen Feyenoord zijn zevende duel voor Girona. Drie keer stond hij aan de aftrap. De aanvaller kwam nog niet tot scoren en gaf ook nog geen assist.