Van Basten noemt missen kans door Bakayoko dommig

Van Basten kraakt keiharde noot over PSV-dissonant: 'Zonde en eigenlijk ook dommig'

Vandaag om 19:16

Marco van Basten heeft zijn onbegrip uitgesproken over Johan Bakayoko tijdens de wedstrijd tegen Sporting CP. De Belg miste een enorme scoringskans en de analist snapt niet dat je zo’n bal naast krijgt.

Bakayoko zat al niet heel lekker in de wedstrijd, terwijl de meesten van PSV een uitstekende wedstrijd op de mat legden. De Eindhovenaren kwamen al vroeg op voorsprong via Jerdy Schouten en krijgen daarna een hoop kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Één daarvan was voor Bakayoko. Hij omspeelde de keeper van Sporting, maar werkte voor een leeg doel de bal naast. Het werd uiteindelijk 1-1 in Eindhoven.

Van Basten snapt niet hoe je als Bakayoko zijnde zo’n opgelegde kans kunt verprutsen. "Dat vond ik eigenlijk het meest frappante. Hij had een kwartier voor tijd had hij die kans dat hij de keeper voorbij was. Die bal moet je met je binnenkant spelen. Dan is hij honderd procent op goal. Dat vind ik zo zonde en eigenlijk ook dommig dat hij die bal uiteindelijk niet maakt, waardoor het 1-1 wordt. Je had zeker voor de rust al met twee of drie doelpunten afstand moeten nemen", zo vertelde Van Basten bij Ziggo Sport.