Van Hooijdonk oordeelt scherp: 'Priske niet blind'

Van Hooijdonk oordeelt scherp over Feyenoord: 'Pijnlijk, maar de realiteit'

Vandaag om 18:34

Pierre van Hooijdonk ziet net als Brian Priske een gebrek aan kwaliteit bij Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers vreest dat het nog een flinke uitdaging wordt om dit seizoen als tweede te eindigen in de Eredivisie.

Van Hooijdonk is benieuwd naar het Champions League-duel met Girona woensdagavond, omdat Feyenoord een goed resultaat nodig heeft. "Dit is één van de tegenstanders waartegen je een resultaat zou moeten halen. Als je het lijstje bekijkt, je hebt Sparta Praag, Red Bull Salzburg en Girona. Van de tegenstanders die Feyenoord heeft zijn dat de drie minste. Maar ook dit is een heel pittige kluif", stelt de voormalig international bij Ziggo Sport.

Als Van Hooijdonk wordt gevraagd of het aan de kwaliteit ligt bij Feyenoord of dat er nog rek in de selectie zit, is hij duidelijk. "Nou, het is ook kwaliteit. Zo simpel is het. Uiteindelijk zijn er een aantal spelers vertrokken en zij zijn vervangen door spelers die nog niet van die kwaliteit zijn. Dan zak je echt een paar treden. Dat is pijnlijk en de meeste mensen willen daar nog niet aan, maar het is wel de realiteit. Dan doe je niet mee. Ook in de competitie doe je niet mee voor plaats één. Dat is al een teleurstelling, maar het wordt nog een pittige kluif om überhaupt tweede te worden."

"In de Champions League is het nu ook do or die", vervolgt de oud-spits, die verrast was dat Priske beaamde dat Feyenoord individuele kwaliteit mist. "Hij heeft zich eigenlijk nog nooit verschuild achter het niveau van de spelersgroep. Dat vind ik op zich wel knap, want er zijn genoeg trainer die dat wel doen. Eigenlijk heeft hij continu het vertrouwen uitgesproken in de spelersgroep. Maar hij is natuurlijk niet blind. Hij ziet ook dat het niet van een niveau is, waarvan je zegt: hé, we kunnen doorbouwen."