Bacuna door het stof na Blokzijl-opmerking

Bacuna betreurt openlijke kritiek op teamgenoot: 'Ik zat te veel in de emotie'

Vandaag om 16:31
Laatste update: om 16:57

Leandro Bacuna betreurt zijn eerdere uitspraken over teamgenoot Thijmen Blokzijl. De captain van FC Groningen uitte na de verliespartij bij sc Heerenveen openlijk kritiek op de jonge verdediger. Met de kennis van nu beseft hij dat hij dat beter niet en plein public had moeten doen. 

Bacuna verscheen na de 2-1 nederlaag in Heerenveen voor de camera van ESPN. Daar werd hem aanvankelijk gevraagd naar de rode kaart van Marvin Peersman. Bacuna nam het voor de Belg op, en schakelde vervolgens door naar Blokzijl, die Heerenveen-spits Ion Nicolaescu te veel ruimte had gegeven bij de winnende goal. De aanvoerder was opvallend kritisch, en stelde voor dat Blokzijl maar eens in de spiegel moest kijken. 

"Ik zat direct na die wedstrijd nog in de emotie, maar ik had dat niet moeten zeggen", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Thijmen en ik hebben erover gesproken en het is meteen opgelost. Als aanvoerder stap je in de kleedkamer gewoon naar zo iemand toe, dat moet je niet voor een camera zeggen. Dat is nu klaar."

Bacuna heeft Blokzijl heel hoog zitten. "Thijmen is gewoon een superverdediger, ik vond hem tegen Go Ahead goed spelen en vorige week ook al. Maar wat ik zeg: ik zat een beetje te veel in de emotie."