FC Eindhoven reageert op aantijgingen

FC Eindhoven reageert op aantijgingen van 'Saaiste Voetbalclub Ter Wereld'

Vandaag om 14:15

FC Eindhoven heeft op social media gereageerd op het feit dat het de 'Saaiste Voetbalclub Ter Wereld' werd genoemd. Het YouTube-kanaal HITC Sevens gaf de club uit Eindhoven die titel.

De video van het kanaal met 619.000 abonnees is al ruim honderdduizend keer bekeken. In een zoektocht naar clubs uit lagere divisies die er al een lange periode niet in slaagden om te promoveren of te degraderen, kwam het kanaal uit bij FC Eindhoven. De club uit de Keuken Kampioen Divisie degradeerde in 1977 uit de Eredivisie en speelt sindsdien onafgebroken op het tweede niveau.

In de video worden de afgelopen 47 jaar beschreven als een 'oneindige stroom van niets'. Dat komt deels doordat clubs niet kunnen degraderen uit de Keuken Kampioen Divisie, want Eindhoven werd bijvoorbeeld tweemaal negentiende. In die 47 jaar wist Eindhoven zich tien keer te plaatsen voor de nacompetitie om promotie, maar de finale werd nooit bereikt. "Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt", klinkt het.

FC Eindhoven heeft op social media de titel 'Saaiste Voetbalclub Ter Wereld' doorgestreept en er 'Club van Goei Volk' van gemaakt.