Vink geschrokken van Bakayoko die enorme kans miste

Vink geschrokken van specifieke PSV'er: 'Wil ik het niet eens over hebben'

Vandaag om 09:26

Marciano Vink is geschrokken van het aantal kansen dat PSV kreeg in het Champions League-duel tegen Sporting CP. De analist was verbijsterd dat de Eindhovenaren de wedstrijd niet in het slot gooiden en wijst vooral naar één specifieke kans.

In Voetbalpraat van ESPN vertelt Vink dat de wedstrijd in het Philips Stadion volgens hem al heel snel beslist had moeten zijn. "Wat ze in de eerste vijftien, twintig minuten aan kansen kregen. Daar moet je eigenlijk al de wedstrijd beslissen." Vink haalt daarna ook nog een eeuwenoude voetbalwet aan. "Dat zul je altijd zien. Als je ze zelf niet maakt aan de ene kant, dan komt er zo’n Sporting-moment."

Voor Vink was het onbegrijpelijk dat er niet al eerder een tweede goal viel voor PSV. Luuk de Jong en Guus Til kregen allebei al grote mogelijkheden op een vervolgtreffer van de Eindhovenaren, maar de kans die Johan Bakayoko kreeg, sloeg volgens Vink alles. "Dan wil ik het nog niet eens over die kans van Bakayoko hebben", liet de analist weten. De Belgische buitenspeler kreeg na het omspelen van de keeper een kans voor open doel, maar verprutste deze.