Dubbel gevoel bij Bosz na PSV-remise

Duidelijk statement Bosz: 'Eindelijk, zo moet je ook in Eredivisie spelen'

1 oktober om 23:34
Laatste update: 1 oktober om 23:43

Peter Bosz houdt gemengde gevoelens over aan het Champions League-duel met Sporting Portugal. De trainer baalde van de late gelijkmaker, maar hij zag PSV voor het eerst dit seizoen echt een hoog niveau halen.

"Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar niet in wat ik van die jongens gezien heb. Ik denk dat jullie ook het verschil hebben gezien met die wedstrijd tegen Juventus. Ik vond dat we goed stonden, goed druk zetten. En het was gedurfd, want je speelt wel één-op-één met die gevaarlijke spits", doelt Bosz in gesprek met Ziggo Sport op Viktor Gyökeres. "Dat heeft Ryan (Flamingo, red.) natuurlijk geweldig gedaan."

"Je krijgt ook kansen. Zij glijden uit waar ze de 1-1 kunnen maken, maar Johan (Bakayoko, red.) moet natuurlijk de 2-0 maken. Daarvoor hebben we natuurlijk al een aantal kansen gehad. Luuk, dat was niet makkelijk, de kopbal van Til, Bakayoko die een paar keer naar binnen kwam. Er had meer ingezeten", verzucht de oefenmeester, die desondanks tevreden is over de manier waarop PSV voor de dag kwam. "Eindelijk zou ik bijna zeggen."

Bosz zoekt een verklaring voor het verschil met de eerste weken van het seizoen. "Ik denk dat het door de Champions League komt, het voelen van de noodzaak. Iedereen wil deze wedstrijd spelen. Maar ik vind dat je ook zo in de competitie moet spelen. Dan ga je uitslagen neerzetten die echt groot zijn. Als je dit kunt laten zien in zo'n wedstrijd. We speelden met de intensiteit die nodig is en waren krachtig in de duels."

Was dit voor het eerst dit seizoen dat Bosz echt tevreden is met zijn ploeg? "Ja", luidt het heldere antwoord. "Ik ben blij dat ik nu gezien heb waarvan ik wist dat het erin zat. Dan is het heel frustrerend dat je jezelf niet beloont."