Zenden: 'Flamingo echt fantastisch'

Zenden prijst PSV-uitblinker: "Ik vond hem echt fantastisch"

1 oktober om 23:22

Boudewijn Zenden was dinsdag onder de indruk van Ryan Flamingo bij PSV. De 21-jarige verdediger schakelde Viktor Gyökeres vakkundig uit in het Champions League-duel met Sporting Portugal.

"Ik vond hem echt fantastisch. Als je zo'n rol krijgt in de één-tegen-één, dan wordt het eigenlijk ook wel heel erg makkelijk. Je hebt maar één taak en dat is je man uitschakelen. Dat heeft hij echt fantastisch gedaan", zegt Zenden bij Ziggo Sport. "In de duels, in de snelheid, kopduels, voor zijn man komen. Die spits hebben we eigenlijk totaal niet gezien. Van ellende struikelde hij over zijn eigen voeten en gleed hij uit", doelt hij op Gyökeres.

De oud-PSV'er vond de Jong Oranje-speler een slimme wedstrijd spelen. "Flamingo zat overal tussen. Hij deed het heel slim, want hij heeft geen overtreding tegen gekregen. Dat zou je wel verwachten in zulke duels. En wat hij ook vooral deed, was anticiperen. Hij nam het initiatief. Het was niet reageren op wat de spits deed, dan ben je vaak te laat. Hij was slim genoeg om continu zelf de keuze te bepalen."