Reactie Luuk de Jong na PSV - Sporting Portugal

De Jong baalt als een stekker van PSV-remise: 'Ik voelde hem niet aankomen'

1 oktober om 23:20
Laatste update: 1 oktober om 23:23

Het gelijkspel van PSV tegen Sporting Portugal is onverdiend, meent Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovenaren sltelt na afloop voor de camera van Ziggo Sport dat PSV het duel véél eerder in het slot had moeten gooien. 

PSV kreeg na de 1-0 van Jerdy Schouten kans op kans. Vooral in de tweede helft. Sporting wist daar weinig tegenover te zetten, maar sloeg in de 84ste minuut opeens toch toe. "Ik voelde hem niet aankomen. Absoluut niet", vertelt De Jong. "Ik denk dat de eerste helft een beetje gelijk op ging. We maken een goede goal via Jerdy. In de tweede helft begonnen we ook goed. Ik had verwacht dat zij misschien wat meer zouden gaan doen, maar we controleerden de wedstrijd en kregen een paar goede kansen. Dan moet je jezelf belonen door die tweede te maken. Maar dat doe je dan niet."

Op een hachelijk moment na balverlies van Noa Lang, het doelpunt en redding van Walter Benítez na, wist Sporting nauwelijks gevaar te stichten in Eindhoven. "Complimenten voor hoe ze achterin bij ons stonden", vervolgt De Jong, die één speler uitlicht. "Ryan Flamingo heeft echt een fantastische wedstrijd gespeeld. Maar nogmaals. Je moet jezelf belonen en drie punten pakken. Dat was voor mijn gevoel verdiend."

Bijna Bergkampiaanse goal
Op 22 oktober staat voor PSV het derde Champions League-duel op het programma, uit tegen Paris Saint-Germain. "Ik ben wel tevreden over hoe we het gedaan hebben met elkaar. Dat biedt heel veel vertrouwen." De Jong, die zijn 300ste duel voor PSV speelde, had zelf ook kunnen scoren. In de tweede helft speelde hij zich op Bergkampiaanse wijze vrij, om vervolgens naast te schieten. "Het was mijn bedoeling om hem zo mee te nemen. Ik kwam met mijn passen niet perfect uit, waardoor ik hem met mijn linker moest nemen. Ik denk dat het een aardige goal was geweest."