PSV op rapport: Flamingo beste van drie PSV-uitblinkers

PSV op rapport: drie uitblinkers, één masterclass en twee dissonanten in Eindhoven

1 oktober om 22:55

PSV verzuimde dinsdagavond de eerste Champions League-zege van het seizoen over de streep te trekken. In Eindhoven werd het 1-1 tegen Sporting CP. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de elf basisspelers en trainer Peter Bosz.

Walter Benítez - 6,5: PSV was gewaarschuwd voor Sporting, dat heerst in Portugal. Maar in de praktijk bleken de Eindhovenaren sterker. Veelzeggend is dat het broekje van Benítez pas in de slotfase vies werd.

Mauro Júnior - 7: het duizenddingendoekje van PSV kreeg na 21 minuten een gele kaart, maar liet zich niet kisten. De Braziliaan zat er kort op en zorgde ervoor dat Sporting amper gevaarlijk werd over de linkerkant.

Ryan Flamingo - 8,5: fenomeen Viktor Gyökeres, een van de beste spitsen van dit moment, werd op vakkundige wijze aan banden gelegd door Flamingo. Zo'n masterclass is bijna lesmateriaal voor zijn collega-verdedigers.

Olivier Boscagli - 7: Boscagli zette de lijnen uit bij PSV en leek zich niet eens bovenmatig in te hoeven spannen om het aanvallende gevaar van Sporting te beteugelen. Toch lieten de Eindhovenaren de zege glippen.

Matteo Dams - 6,5: zijn Champions League-debuut tegen Juventus viel zwaar op de maag, maar Dams blijkt dat goed te hebben verteerd. Hij speelde dinsdagavond een stuk brutaler, al liet hij zich ook een paar keer uitspelen.

Jerdy Schouten - 8: zijn eerste passes gingen naar de verkeerde kleur, maar toen brak de vijftiende minuut aan. Schouten veroverde de bal, twijfelde niet en schoot kiezelhard raak. Daarna heerste hij als een koning op het middenveld.

Ismael Saibari - 6,5: met een combinatie van kracht en techniek zorgde Saibari ervoor dat Joey Veerman eigenlijk niet werd gemist. Na ruim een uur was de pijp leeg.

Guus Til - 5,5: duels winnen en vuile meters maken, daar draaide het om voor Til. Hij was een stoorzender in de Portugese opbouw, maar soms ook voor zijn eigen ploeg. Drie goede kansen waren niet aan Til besteed.

Johan Bakayoko - 5,5: veel PSV'ers stegen boven zichzelf uit, maar Bakayoko slaagde daar niet in. De Belg is op zoek naar de beste versie van zichzelf en lijkt nog even nodig te hebben, getuige zijn pijnlijke misser in de slotfase.

Luuk de Jong - 8: de jaren krijgen voorlopig geen enkele vat op De Jong. De 34-jarige spits deed alles goed, behalve zichzelf belonen met een goal. Dit was een van de beste Champions League-optredens in zijn carrière.

Malik Tillman - 7: welke PSV'er maakt de grootste kans om binnen enkele jaren in de Europese top te spelen? Tillman is een goede kandidaat. De alleskunner speelde een puike wedstrijd en was zowel aanvallend als verdedigend van waarde.

Invallers
Rick Karsdorp - x: viel na 65 minuten in voor Mauro en speelde te kort voor een beoordeling.
Noa Lang - x: viel na 65 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Richard Ledezma - x: viel na 79 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: viel na 92 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 7: het dominante PSV speelde met lef en dat is de verdienste van Bosz, die ongetwijfeld dik tevreden zal zijn met de intensiteit die zijn ploeg aan de dag legde. Dat het uiteindelijk geen driepunter opleverde, is meer dan bitter.