Rustanalyse PSV - Sporting Portugal

'Agressief' PSV maakt veel indruk: 'Dit is totaal geen schijtbakkenvoetbal'

1 oktober om 22:06

De eerste helft die PSV dinsdagavond op de mat heeft gelegd tegen Sporting Portugal, heeft veel indruk gemaakt op Ziggo Sport-analisten Youri Mulder en Boudewijn Zenden. Het tweetal is vooral te spreken over de wedstrijdinstelling van de Eindhovenaren. 

"Heel agressief", zo omschrijft Mulder het spel van PSV tijdens de rustanalyse. "Gelijk vanaf het begin erbovenop, Boscagli die doordekt... Ze geven Sporting geen ruimte, geen kans. Ze zijn ook haast niet gevaarlijk geworden."

"Dit is totaal geen schijtbakkenvoetbal", vervolgt Zenden, die zag hoe Jerdy Schouten in de vijftiende minuut met een fraai schot de 1-0 voor zijn rekening nam. "Hij schiet hem fantastisch in de lange hoek." Ook Mulder genoot van de treffer van de middenvelder. "Hij schiet 'm echt geweldig binnen, wat een goal."

Ronald de Boer, eveneens Ziggo-analist, gaf in de voorbeschouwing aan dat het PSV uit bij Juventus ontbeerde aan 'urgentie'. Dat is er tegen Sporting in overvloed, vindt Mulder. "Dat zit hem in het teruglopen, voor elke meter strijden."