Boulahrouz waarschuwt Timber: 'Niet goed'

Boulahrouz waarschuwt Timber: 'Niet goed voor vervolg van zijn carrière'

1 oktober om 21:06

Khalid Boulahrouz vindt het niet goed dat Jurriën Timber dit seizoen veelvuldig als linksback heeft gespeeld bij Arsenal. De oud-international ziet dat de 23-jarige verdediger last heeft van zijn veelzijdigheid.

Timber erkent zelf ook dat hij verrast was door zijn nieuwe positie. "Ja, een beetje als ik eerlijk ben. Het gebeurde in de voorbereiding. Voor de oefenwedstrijd tegen Barcelona volgens mij. In de training speelde ik uit het niets linksback. Toen dacht ik: oké, er is een kans dat ik morgen linksback moet spelen. En dat is oké, ik doe gewoon mijn ding en heb plezier. Ik ben blij als ik speel", vertelt hij op een persconferentie. "Volgens mij is het goed om veelzijdig te zijn en om op meerdere posities uit de voeten te kunnen.

De uitgesproken Boulahrouz is het echter niet met de ex-Ajacied eens. "Natuurlijk komt hij terug van een zware blessure. Dan ben je hartstikke nederig en allang blij dat je bij zo'n geweldige club in de basis staat. Daar geniet je van. Maar is het goed voor het vervolg van je carrière? Nee. Is het goed om veelzijdig te zijn? Af en toe kan het een optie zijn. Als hij nou nog rechtsback zou spelen, dat ligt dichterbij zijn natuur, maar linksback... Nee, daar ben je niet voor gehaald. Je hebt centraal gespeeld en daar heb je het verdiend", meent de voormalig verdediger bij Ziggo Sport.

Ronald de Boer gaat tegen Boulahrouz in. "Ja, maar daar lopen net de twee beste centrale verdedigers van de wereld met William Saliba en Gabriel Magalhães. De Engelse competitie is wat anders dan de Nederlandse hè. Ik denk dat hij heel blij mag zijn dat hij daar speelt, als links- rechtsback of nummer zes. Want deze jongen kan heel veel."

De laatste duels speelde Timber als rechtsback en stond Riccardo Calafiori op links. Dat is ook dinsdag het geval in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.