Klap NEC: Proper langere tijd aan de kant

Klap voor NEC: na Sandler ook volgende steunpilaar 'langere tijd' aan de kant

Vandaag om 17:08

NEC kan voorlopig geen beroep doen op Dirk Proper. De 22-jarige middenvelder staat 'langere tijd aan de kant' door een schouderblessure, zo maken de Nijmegenaren dinsdag bekend.

Proper liep de blessure zaterdag op in het Eredivisie-duel bij Feyenoord. Hij had last van zijn schouder na een kopduel met David Hancko en bleef na rust in de kleedkamer achter. "Het terugzetten van de schouder ging moeizaam, dus dat heeft de medische staf gedaan onder verdoving", zei coach Rogier Meijer na afloop. "Dirk was niet fris, dus dat is klote."

Nader onderzoek heeft nu uitgewezen dat Proper de komende periode aan de kant staat, schrijft NEC. Wanneer de Jong Oranje-aanvoerder precies wordt terugverwacht, is niet duidelijk. NEC neemt het voor de interlandperiode nog op tegen NAC Breda. Dat duel mist de controleur in ieder geval.

Proper is niet de eerste speler van NEC die kampt met een schouderblessure. Brayann Pereira moest vorig seizoen geopereerd worden en lag er drie maanden uit. In de voorbereiding op dit seizoen was het ook raak voor Koki Ogawa, die een maant ontbrak. "Ik had er in vijf jaar nog nooit van gehoord, maar opeens is een schouder uit de kom lopende band bij ons", verzuchtte Meijer afgelopen weekend.

Naast Proper kan NEC momenteel ook al niet beschikken over een andere steunpilaar. Philippe Sandler kampt met een voetblessure.