FC Volendam versterkt zich met transfervrije Manu

FC Volendam versterkt zich per direct met oude bekende van Feyenoord (31)

Vandaag om 16:22

Elvis Manu keert na elf jaar terug in de Nederlandse Eerste Divisie. De 31-jarige aanvaller tekent bij FC Volendam een contract tot het einde van het seizoen. De oude bekende van onder andere Feyenoord kan tegen Vitesse zijn rentree maken.

Afgelopen zomer trainde Manu mee bij De Graafschap, maar dat liep op niets uit. Daarna dook hij op bij Volendam en trainde hij mee. Dat is dermate goed bevallen, dat hij een contract heeft verdiend. Bovendien is hij fit genoeg om vrijdagavond direct minuten te maken voor Volendam tegen Vitesse. Dat kan zijn eerste wedstrijd op het tweede niveau van Nederland worden sinds 3 mei 2013. Toen verloor hij met Excelsior met 0-2 van SC Cambuur en pakte hij rood.

Manu is een bekend gezicht in zowel de Eerste Divisie (20 wedstrijden) als de Eredivisie (71 wedstrijden). Na verhuurperiodes aan Excelsior en Cambuur, brak Manu door bij Feyenoord. Hij verkaste in 2015 naar Brighton & Hove Albion. In 2017 speelde hij nog in Nederland voor Go Ahead Eagles en twee seizoenen geleden kwam hij uit voor FC Groningen.

FC Volendam heeft er met Manu nóg een ervaren spits bij. Het aanvalsduo van Het Andere Oranje wordt nu gevormd door Robert Mühren en Henk Veerman.