Droomkandidaat Raúl wijst Schalke af

'Schalke schakelt na afwijzing van Raúl door naar volgend Spaans voetbalicoon'

Vandaag om 15:19

Raúl González Blanco wordt niet de nieuwe trainer van Schalke 04. Volgens BILD heeft Raúl de gevallen Duitse grootmacht afgewezen. Schalke is naar verluidt doorgeschakeld naar Fernando Torres.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer kwam Schalke uit bij Raúl, die in zijn nadagen twee seizoenen speelde voor Die Königsblauen. De 47-jarige Spanjaard is momenteel trainer van Real Madrid Castilla, de beloftenploeg van De Koninklijke. Hij zou aan Schalke hebben laten weten geen behoefte te hebben aan een terugkeer.

Vanwege die afwijzing zou Schalke nu de pijlen gericht hebben op Torres. De oud-spits van onder meer Atlético Madrid, Liverpool en Chelsea is sinds deze zomer bij Atlético vanuit de Onder-19 doorgeschoven naar Atlético Madrid B. BILD schrijft echter nog niet over aanwijzingen te beschikken dat Torres wél openstaat voor avontuur bij Schalke.

Jakob Fimpel (35) staat momenteel aan het roer bij Schalke, nadat hij werd doorgeschoven vanuit de Onder-23. BILD verwacht niet dat hij zijn tijdelijke baan mag houden. 'Het lot van Schalke toevertrouwen aan de nog onervaren coach zou een enorm risico zijn', leest het.