Van de Beek blikt vooruit op Champions League-duel met Feyenoord

Van de Beek na lastige jaren: 'Dat heeft allerlei redenen, maar...'

Vandaag om 14:51
Laatste update: om 14:56

Donny van de Beek kijkt uit naar het Champions League-duel met Feyenoord. De middenvelder heeft een aantal lastige jaren achter de rug en nu is het tijd voor hem om de knop om te zetten. 

Sinds 2020 heeft Van de Beek slechts vijftig wedstrijden gespeeld. "Dat is natuurlijk veel te weinig", reageert de middenvelder op de persconferentie, opgetekend door ESPN. "Dat heeft allerlei redenen, maar dat wil ik nu achter me laten. Ik voel me heel goed en fit momenteel, maar in het begin van het seizoen voelde ik dat ik fysiek grote stappen moest zetten. Weer even in het ritme komen."

In de voorbije seizoenen werd Van de Beek als speler van Manchester United verhuurd aan Everton en Eintracht Frankfurt, maar bij beide clubs kwam het er niet uit voor de Nederlander. "Het was mentaal zwaar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het allemaal makkelijk is geweest", aldus Van de Beek. "Ik heb natuurlijk veel tegenslagen gehad. Maar ik zie dit als een nieuwe start, bij een mooie club, met goede mensen en een goed team. Voetbal waar ik in geloof. Ik zit lekker in mijn vel. Ik probeer dat gewoon door te zetten nu."

Bij Girona voelt Van de Beek zich nu op zijn plek. "Iedereen is erg nauw met elkaar betrokken en er zit een heel goed plan en idee achter. Dat bevalt me goed", legt de middenvelder uit. Hij heeft veel zin in het duel met Feyenoord, waar hij als speler van Ajax al meerdere wedstrijden tegen heeft gespeeld. "Voor mij is het lang geleden dat ik tegen een Nederlandse ploeg gespeeld heb. Dus ja, dat is altijd speciaal. Ajax – Feyenoord waren altijd mooie wedstrijden. Ik kijk erg uit naar morgen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)