Go Ahead-captain Deijl mag geen international van Maleisië worden

FIFA sluit onderzoek: GAE-captain Deijl kan Aziatische interlandcarrière vergeten

Vandaag om 13:12
Laatste update: om 13:24

Mats Deijl wordt geen international van Maleisië. Dit is bevestigd door de bond van het land na onderzoek van de FIFA. De wereldvoetbalbond is tot de conclusie gekomen dat de verdediger niet voldoet aan de eisen om voor Maleisië uit te komen.

Eerder kwam De Telegraaf met het nieuws dat Deijl bezig was om een tweede paspoort te regelen, want hij wilde interlands gaan spelen voor Maleisië. Eind september voerde de bond van het land een verzoek in bij de FIFA om te laten onderzoeken of Deijl speelgerechtigd was voor het nationale elftal, want de verdediger van Go Ahead Eagles had een link met het land en stond open voor een interlandcarrière bij het Aziatische land. 

De moeder van Deijls opa werd in 1893 geboren in Singapore, dat destijds onderdeel was van Maleisië en zodoende was er een link tussen de verdediger en het land. Op deze manier hoopte Maleisië dat Deijl inzetbaar was voor het land, maar hier werd een streep doorheen gezet door de FIFA.

Omdat alleen een voorouder een link met Maleisië heeft, kan Deijl een Aziatische interlandcarrière vergeten. Dit was alleen mogelijk geweest als Deijl of een (groot)ouder geboren was in het land, of als Deijl langer dan vijf jaar in het land had gewoond. Dit is allemaal niet het geval en hierdoor mag Deijl niet uitkomen voor Maleisië.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)