Bogarde komt op voor jonge spelers in buitenland

Bogarde komt op voor jonge spelers: 'Ballen nodig om zo’n stap te maken'

Vandaag om 13:02

Lamare Bogarde denkt dat op jonge leeftijd een stap naar het buitenland maken geen slechte keuze hoeft te zijn. De Nederlandse middenvelder ging zelf op zestienjarige leeftijd naar Aston Villa.

"Iedereen maakt zijn eigen keuzes", begint Bogarde in gesprek met Viaplay. "Je ziet dat het bij sommige jongens niet loopt zoals ze gehoopt hadden. Maar bij veel jongens ook wel. Bijvoorbeeld bij mij, Ian (Maatsen, red.) en nog wat andere namen."

De 20-jarige voetballer wijst erop dat het makkelijk praten is voor mensen van buitenaf. "Ik denk dat het makkelijk is om te zeggen dat mensen gefaald hebben. Maar het is natuurlijk een grote stap en je hebt echt ballen nodig om zo'n stap te maken op jonge leeftijd. Het is niet makkelijk. Je hebt er geen familie en als zestienjarige ben je nog een kleine jongen."

Bogarde benadrukt dat jonge talenten zich niet te veel moeten aantrekken van alle meningen. "Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat je niet naar de buitenwereld luistert. Het is heel makkelijk om te praten, maar jij bent degene die het tegendeel kan bewijzen. Ik denk dat we laten zien dat zo'n stap ook kan lukken", aldus het talent van Aston Villa.