Driessen kritisch op Feyenoord-speler Beelen

Driessen uit kritiek op Feyenoord: 'Is hij zo goed als iedereen denkt?'

Vandaag om 12:21

Valentijn Driessen begrijpt niets van de lofzang over Feyenoord-speler Thomas Beelen. De journalist zet zijn vraagtekens bij de kwaliteiten van de 23-jarige rechtspoot. Ook komt Driessen te spreken over Quinten Timber, die onder trainer Brian Priske de aanvoerder is van de Rotterdammers.

"Hij heeft vorig jaar een goede periode gehad, maar die komt van PEC Zwolle vandaan", begint Driessen zijn verhaal over Beelen in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Daar was hij onderweg naar het tweede, naar de amateurs. Dus: is Beelen zo goed als iedereen denkt? Of was hij zo goed omdat het elftal heel goed draaide? Ik denk het tweede."

"Nu zie je dat hij kwetsbaar is en dat de stap van de Eerste Divisie naar de top van de Eredivisie en de Champions League heel groot is", gaat Driessen verder. Hij is niet onder de indruk van de kwaliteiten van Beelen. "Dan kan je één goede wedstrijd tegen Lukaku spelen, maar dat wil niet zeggen dat je er al bent. Dat kan ook een eendagsvlieg overkomen."

Ten slotte gaat Driessen in op het aanvoerderschap van Timber. Volgens eerstgenoemde voelt de middenvelder te veel druk als captain. "Die band is leuk, maar het moet geen last worden. Hij is met iedereen bezig, behalve met zichzelf. Eerst op jezelf concentreren en je eigen spel op orde hebben."