Chery verovert harten in België: 'Nog twee jaar van hem genieten in Antwerpen'

Chery verovert harten in België: 'Nog twee jaar van hem genieten in Antwerpen'

30 september om 23:39

Dat Tjaronn Chery uitblinkt bij Royal Antwerp is ook Rogier Meijer niet ontgaan. De trainer van NEC had in het voorgaande seizoen de beschikking over Chery en had de creatieveling graag in Nijmegen gehouden, stelt hij in gesprek met Gazet van Antwerpen.

"Wat gingen ze er aardig in", doelt Meijer op de twee afstandsschoten die Chery namens Royal Antwerp scoorde tegen Germinal Beerschot. "Dat Tjaronn ongenadig hard kan schieten, liet hij al op zijn eerste training zien", memoreert de oefenmeester aan de eerste keer dat hij Chery op doel zag schieten. "We dachten dat we al over enkele goeie schutters beschikten, maar toen Tjaronn een eerste keer achter een bal ging staan, veranderde er iets. Plots vlogen er echte straaljagers over het terrein."

"Tjaronn waagde weleens zijn kans waarbij je dacht: oké, en wat nu?", vervolgt Meijer. "Maar zelfs dán trof hij soms raak. Hij doet dit omdat hij gelooft in zijn kwaliteiten. Ik verwacht dat hij nog een paar goals gaat maken waarmee hij België zal verbazen. Dat zit gewoon ín hem en hij gaat het er niet meer uithalen."

Niet alleen om de individuele kwaliteiten, maar ook om de persoonlijkheid van de spelmaker had Meijer graag langer samengewerkt met Chery. "Zijn keuze voor Antwerp was zijn goed recht. Dit is een mooi avontuur, en niet te ver van Rotterdam, waar hij normaal woont. Als hij van blessures gevrijwaard blijft, verwacht ik dat ze in Antwerpen nog twee jaar van Tjaronn zullen kunnen genieten."