Jong PSV en Jong Ajax verliezen in KKD

Jong PSV beperkt schade, Jong Ajax met Ramaj en Tahirovic onderuit

30 september om 22:06

Jong Ajax en Jong PSV hebben maandagavond een nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloftenploeg ging onderuit tegen FC Dordrecht, op De Herdgang werd een monsterzege voor Helmond Sport afgewend.

Jong Ajax - FC Dordrecht 0-1
Op De Toekomst trad Jong Ajax aan met A-selectiespelers Diant Ramaj, Kristian Hlynsson en Benjamin Tahirovic. De hevige regenval van deze maandag had een negatief effect op het veld in Amsterdam, dat er beroerd aan toe was. De eerste kansen waren voor Dordrecht: Jaden Slory en Devin Haen waren dicht bij de openingstreffer, maar vonden Ramaj op hun weg.

Vlak voor rust kwam Dordrecht via Haen alsnog op voorsprong. Een gigantische fout van Dies Janse en een inschattingsfout van Ramaj werd afgestraft door de huurling van Feyenoord. In het tweede bedrijf drong Jong Ajax meer aan. Een schot op de paal werd gevolgd door een goal, die werd afgekeurd wegens een overtreding. Een slotoffensief van Jong Ajax resulteerde nergens in. Diep in de extra tijd kreeg Janse zijn tweede gele kaart, en dus rood.

Dordrecht trok de zege over de streep en neemt drie punten mee naar Zuid-Holland. Dordt staat op plek zeven, vijf punten achter koploper Excelsior.

Jong PSV - Helmond Sport 1-3
Bij Jong PSV maakte de van Manchester City overgekomen Joel Ndala zijn basisdebuut. De aanvaller zag hoe zijn ploeg al binnen drie minuten op achterstand kwam. Met een fraai schot in de verre hoek tekende Lennerd Daneels voor de 0-1. Na een kwartier spelen hadden de bezoekers de zege al binnen. Anthony van den Hurk en Jonas Scholz tekenden voor de goals.

Opvallend detail: zowel Daneels als Van den Hurk werd opgeleid door PSV. Een monsterscore was in de maak, maar die wist Jong PSV af te wenden. Op het uur tekende invaller Marcus Younis met een heerlijke knal voor de eretreffer. Bij 1-3 bleef het in Eindhoven. 

In de slotfase werd de wedstrijd nog ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes. Vanuit het uitvak werd met vuurwerk gegooid, waardoor het duel gestaakt werd.