De Mos lovend over Karsdorp bij PSV

De Mos prijst 'complete rechtsback': 'Straalt iets uit, heel goede aankoop'

Vandaag om 20:27

Aad de Mos verwacht dat PSV veel plezier gaat beleven aan Rick Karsdorp. De voormalig trainer zag de rechtervleugelverdediger zaterdag tegen Willem II (0-2) een goede beurt maken.

PSV moet het dinsdag tegen Sporting CP stellen zonder de geblesseerde Joey Veerman. In een video-item van het Eindhovens Dagblad wordt Ismael Saibari geopperd als de vervanger van de Oranje-international. "Dat is een goede keus", aldus Aad de Mos, die ook een lans breekt voor Malik Tillman. "Je ziet aan zijn lichaamstaal dat hij zich niet lekker voelt op de linkerflank. Hij moet naar 'tien'."

Noa Lang kan dan aan de aftrap verschijnen, stelt De Mos. "Je ziet dat hij vorderingen maakt." Tegen Willem II vielen Lang en Karsdorp na rust tegelijk in. "Dat gaf statuur, het gaf persoonlijkheid. Karsdorp straalt iets uit. Hij kan heel goed voetballen." De Mos gaat nog een stap verder. "Ik vind hem een complete rechtsback, die het zeker goed gaat doen in de toekomst. Een hele goede aankoop, absoluut."

PSV en Sporting staan dinsdag tegenover elkaar in de Champions League. De aftrap in het Philips Stadion is om 21.00 uur.