Perez over Priske bij Feyenoord

FC Twente-thuis 'erop of eronder' voor Priske: 'Als je die verliest...'

Vandaag om 20:08

Kenneth Perez beseft dat Brian Priske een loodzwaar karwei staat te wachten. De trainer van Feyenoord kent een zeer matige start in Rotterdam-Zuid en volgens de analist is komend weekend al 'erop of eronder'.

Feyenoord staat op de zesde plek in de Eredivisie, acht verliespunten achter koploper PSV. "Het wordt een zware klus om het om te draaien", zegt Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "De Champions League is veel te hoog gegrepen voor Feyenoord." Woensdag spelen de Rotterdammers na de eerdere oorwassing tegen Bayer Leverkusen (0-4) tegen Girona FC. "Girona is ook niet denderend begonnen, maar het is een uitwedstrijd."

"Ik denk dat het heel lastig wordt", aldus Perez, die meent dat Feyenoord snel een ruime zege nodig heeft. "Het duel met FC Twente wordt niet alles-of-niets, maar wel erop of eronder voor Feyenoord dit seizoen." De ploeg van Priske ontvangt komende zondag de Tukkers in De Kuip. "Als je die verliest, sta je zover achter en speel je alleen nog voor de derde of vierde plek. Dat is niet wat Feyenoord ambieert."

Perez vermoedt dat de wedstrijd tegen Twente voor veranderingen kan zorgen. "Als je verliest, denk ik dat er beslissingen worden genomen bij Feyenoord. Niet per se nadelig voor Priske", benadrukt hij. "Maar meer: oké, we gaan deze weg in en dit volgen. Of we gaan iets rigoureus doen. Twente wordt een belangrijke wedstrijd."

Priske is 'absoluut een prima trainer', stelt Perez. "Het zit gewoon echt niet mee. Hij is een landgenoot, ik hoop niet dat hij ontslagen wordt. Wat ik jammer vind: er is geen tegenstand voor PSV. Ik houd van spanning."