FIFA straft Eto'o na wangedrag op WK

FIFA oordeelt: Eto'o krijgt flinke straf na 'wangedrag' op jeugd-WK voor vrouwen

Vandaag om 18:55

De 'disciplinaire commissie' van de FIFA heeft Samuel Eto'o, voorzitter van de Kameroense voetbalbond, voor zes maanden verboden om (jeugd)wedstrijden van het land bij te wonen. Dat vanwege grensoverschrijdend gedrag.  

De inmiddels 43-jarige Eto'o heeft zich volgens de commissie schuldig gemaakt aan 'aanstotend gedrag en schending van de regels inzake Fair Play', en aan 'wangedrag richting spelers en staf'. Dat meldt de FIFA maandag. 

De straf is uitgedeeld naar aanleiding van de WK onder 20-wedstrijd tussen het vrouwenelftal van Brazilië en Kameroen. Dat duel vond plaats op 11 september 2024. Daar heeft de voormalig topspits van onder meer FC Barcelona en Internazionale zich klaarblijkelijk misdragen. Het zou gaan om beledigingen en wangedrag. 

Controverse is geen onbekende voor Eto'o. Vrij recent nog wilde hij de komst van de nieuwe bondscoach van Kameroen, Marc Brys, dwarsbomen. Dat deed hij door bijvoorbeeld de assistenten van de Belgische oefenmeester geen accreditatie te verlenen. Op het WK in Qatar liet hij zich ook van zijn slechte kant zien. Toen trapte hij een vlogger tegen de grond.