Driessen hekelt rouleren Farioli

Felle kritiek op rouleren Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan'

Vandaag om 17:35

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor het roulatiebeleid van Francesco Farioli, die veel wijzigt met het oog op de fysieke gesteldheid van zijn spelers. De journalist van De Telegraaf wijst in Kick-Off de podcast naar de afgelopen weken, waarin de Amsterdammers volgens hem 'geen klote' hoefden te doen. 

Ajax trad zondag tegen RKC Waalwijk (0-2) aan met een flink gewijzigde basiself. Er waren basisplaats voor Jayden Banel, Christian Rasmussen en Branco van den Boomen. "Farioli denkt dat hij overal maar moet kijken of mensen in het rood staan", begint Driessen ietwat geïrriteerd. "Slot heeft bij Liverpool gewoon een kern van dertien of veertien mensen, en die spelen alles. En dat zou bij Ajax niet kunnen?"

"Ze hebben tot dusver geen klote gedaan", vervolgt Driessen. Hij doelt daarmee op de periode tussen 29 augustus en 18 september, waarin Ajax wegens een tweetal afgelastingen niet speelde. De tegenstanders die het daarvoor en daarna trof, zijn ook niet om over naar huis te schrijven, vindt Driessen. "Ze hebben alleen maar makkelijke tegenstanders gehad, en nog een paar dagen vrij gehad. Waar gaat dit over?"

"Er wordt gedaan of Europees voetbal hogere wiskunde is", vult Ajax-watcher Mike Verweij aan, die daarmee Kenneth Perez aanhaalt. "Er werd altijd Europees gevoetbald. Als je dat niet wil, of niet kan, of de selectie er niet voor hebt, trek je dan terug. Misschien moeten ze Hesterine de Reus de plek van Farioli in laten nemen." De Reus is trainer van Ajax Vrouwen, en baarde zondag opzien met een uitspraak waarin ze erkende 'stiekem' wel te kunnen leven met het mislopen van Champions League-voetbal.

"Kom op, hé", vervolgt Verweij. "Trainerschap is ook een beetje gevoel. Het is zo vermoeiend. Stel die gasten op, en als het echt niet meer gaat dan haal je ze eraf."