Neymar terug na jaar van blessureleed

Neymar keert na jaar van blessureleed terug op trainingsveld Al Hilal

Vandaag om 17:16

Neymar heeft na bijna een jaar van afwezigheid de groepstraining hervat bij Al Hilal. De 32-jarige Braziliaan scheurde in oktober van vorig jaar tijdens een interland met Brazilië de voorste kruisband van zijn linkerknie. Ook liep hij schade aan zijn meniscus op. 

Dat gebeurde tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay. Neymar ging vervolgens onder het mes, om zich te richten op zijn revalidatie. Vanuit de ziekenboeg zag hij Al Hilal kampioen worden. Ook moest hij de Copa America met zijn land aan zich voorbij laten gaan. 'Ik ben blij om weer bij de selectie te zijn', schrijft hij op Instagram. 

Wanneer zijn officiële rentree plaatsvindt, 'hangt af van zijn technische voorbereiding en de beslissing van de club', maakt Al hilal, waar ook spelers als Ruben Neves en Kalidou Koulibaly onder contract staan, duidelijk. Neymar maakt nog geen deel uit van de selectie voor de Saudische competitie. Wel staat hij ingeschreven voor de Aziatische Champions League. 

Neymar, die in 2023 overkwam van Paris Saint-Germain, speelde tot dusver slechts vijf wedstrijden voor Al Hilal. Toen sloeg het noodlot al toe.