Traoré blikt terug op akkefietje met Ajax-captain Henderson

Traoré blikt terug op Henderson-akkefietje: 'Soms ben je wat fel tegen elkaar'

Vandaag om 16:56

Bertrand Traoré heeft meteen na Ajax - Besiktas een punt gezet achter het akkefietje dat hij had met Jordan Henderson. Het opvallende moment werd redelijk breed uitgemeten door de media, maar volgens de rechtsbuiten stelde het vrijwel niets voor. 

Toen Traoré vorige week donderdag tegen Besiktas halverwege de tweede helft slordig balverlies leed, kreeg hij van teamgenoot en Ajax-captain Henderson de wind van voren. "Of ik sindsdien nog met Henderson gepraat heb? Natuurlijk! Dit kan gebeuren in een wedstrijd", blikt Traoré, zondag belangrijk voor Ajax bij RKC Waalwijk, terug in gesprek met Voetbal International.

"Na de wedstrijd hebben we het uitgepraat", vervolgt de aanvaller. "Vandaag toen Henderson erin kwam, praatten we ook weer. Tijdens een wedstrijd heb je zoveel adrenaline en ben je soms wat vermoeid, dan ben je soms wat fel tegen elkaar. Maar we zijn allemaal volwassen mannen."

Op de persconferentie na Ajax - Besiktas zei trainer Francesco Farioli al dat hij de twee knuffelend aantrof in de kleedkamer. "Dat gebeurt in een wedstrijd, daarna is het klaar en zijn we vrienden. That's it. Het gaat er niet om wie er gelijk had, Henderson of ik. Hij is de aanvoerder, ik ben een speler en we spelen allebei voor hetzelfde team: Ajax. Aan het einde van de dag rennen we allemaal voor hetzelfde doel. We hebben erover gepraat, nu is het klaar. Focus op RKC", vertelt de aanvaller, die er lang en breed een punt achter had gezet. "Om eerlijk te zijn was ik het alweer vergeten!"