'Contractverlenging Rensch moet prioriteit hebben'

Contractverlenging bij Ajax geopperd: 'Moet in hoofdletters op to-do-list staan'

Vandaag om 16:05

Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, moet er alles aan doen om te voorkomen dat Devyne Rensch na dit seizoen transfervrij vertrekt. Althans, dat stelt Mike Verweij van De Telegraaf. Rensch loopt komende zomer uit zijn contract, omdat hij nog altijd niet heeft bijgetekend in Amsterdam.

'Op de to-do-list van Alex Kroes moet de contractverlenging van Rensch inmiddels met hoofdletters staan', begint Verweij in De Telegraaf. 'De 21-jarige rechtsback is na dit seizoen transfervrij en Kroes moet voorkomen dat het product van de eigen opleiding gratis de deur uitloopt. Zoals meer spelers leeft Rensch onder Francesco Farioli op en toont hij weer grote overeenkomsten met het bijzondere talent dat velen in de jeugd in hem zagen', schrijft Verweij na RKC Waalwijk – Ajax (0-2).

'Natuurlijk speelde Ajax behoudens het duel met Besiktas dit seizoen nog geen topwedstrijden, waarin Rensch echt zal worden getest, maar dat er al sprake is van een Rensch revival staat vast.' De rechtsback maakt onder Farioli een goede indruk en bewijst steeds meer zijn waarde.

Rensch is nog altijd pas 21 jaar oud en staat Europees gezien nog altijd te boek als een groot talent. Dit seizoen startte hij tien keer in de basis onder Farioli. Hierin scoorde hij één keer en was hij één keer aangever.