FC Twente maakt jaarcijfers bekend

FC Twente maakt jaarcijfers bekend: miljoenen euro's winst voor De Tukkers

Vandaag om 12:55

FC Twente heeft de jaarcijfers van het seizoen 2023/2024 naar buiten gebracht. De Tukkers hebben over het voorgaande seizoen een nettowinst van 5,2 miljoen euro geboekt.

Ten opzichte van het seizoen 2022/2023 is de omzet van FC Twente gestegen van 1,8 miljoen euro naar 41,4 miljoen euro. Dit komt door de sportieve prestaties van de club, want hierdoor stijgen de prijzengelden, mediabaten en de opbrengsten van sponsors. 

De kosten bij FC Twente zijn gestegen van 7,5 miljoen euro naar 43,2 miljoen euro. Deze stijging wordt voor 5,7 miljoen euro veroorzaakt door de stijging van de personeelskosten, onder meer door sportieve bonussen. Ook zijn er bedrijfskosten gestegen door het organiseren van Europese (uit)wedstrijden. Het eigen vermogen is door het positieve resultaat wel toegenomen tot 27,8 miljoen euro.

'Voor het seizoen 2024-2025 is onze ambitie om bij de top van de subtop van de Eredivisie te horen en tegelijkertijd succes te hebben in het TOTO KNVB bekertoernooi', zo valt er te lezen. Ook de plaatsing van FC Twente Vrouwen voor de (voorronde) van de UEFA Women's Champions League is een sportief doel. 'Naar verwachting zal het nettoresultaat rond € 5,7 miljoen positief uitkomen.'

"De voorliggende jaarrekening 2023-2024 toont aan dat het ingezette herstel verder is uitgebouwd", reageert de directie op de clubkanalen. "Met de afnemende beperkingen uit het verleden, zien we kansen voor de toekomst. Als directie willen we een stabiele club neerzetten, die niet alleen dit seizoen presteert, maar ook over een langere periode van jaren."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)