Valckx: 'Sporting favoriet tegen PSV'

"Sporting is voor mij de favoriet, omdat PSV verdedigend niet heel sterk is"

Vandaag om 12:35

Stan Valckx verheugt zich op de Champions League-clash tussen zijn oude clubs PSV en Sporting Portugal. Hij ziet de Portugese kampioen wel als favoriet en waarschuwt in het bijzonder voor twee spelers.

"PSV en Sporting Portugal zijn de grootste clubs waarvoor ik in mijn carrière heb gespeeld", zegt Valckx tegen Record, geciteerd door Voetbal International. "Ik was erg enthousiast toen ze bij de loting aan elkaar werden gekoppeld. Helaas spelen ze nu maar één keer tegen elkaar. Anders was ik ook zeker weer even teruggegaan naar Estádio José Alvalade."

De voormalig verdediger is blij dat Os Leões terug zijn aan de top in Portugal. "Ik vind het mooi dat ze de laatste jaren weer goed bezig zijn. Ik ben onder de indruk van het werk van trainer Rúben Amorim en directeur Hugo Viana. Ik kijk nog altijd met veel plezier naar de duels van Sporting. Ze spelen heel attractief", stelt Valckx, die zelf tussen 1992 en 1994 actief was in Lissabon.

Valckx is uitgesproken over de krachtmeting van dinsdag. "Sporting is voor mij de favoriet, vooral omdat PSV verdedigend niet heel sterk is." Hij waarschuwt de ploeg van Peter Bosz voor topschutter Viktor Gyökeres, die op tijd fit lijkt. "Gÿokeres is heel goed bezig. Hij is een doelpuntenmachine. Als directeur van VVV-Venlo heb ik nog geprobeerd om hem te huren van Brighton & Hove Albion."

De twintigvoudig international prijst ook verdediger Ousmane Diomande. "Ik ben onder de indruk van zijn spel en Zeno Debast is ook een verdediger met heel veel potentie. Hij moet nog wel werken aan zijn één tegen één-duels."