Schaars waarschuwt PSV voor krachten Sporting

Schaars waarschuwt PSV voor Sporting CP: 'Je kan het een beetje met Feyenoord vergelijken'

Vandaag om 08:52
Laatste update: om 08:53

PSV neemt het dinsdag tegen Sporting CP op in de Champions League en assistent-trainer Stijn Schaars is ervaringsdeskundige. De rechterhand van Peter Bosz speelde voor de Portugezen en geeft de fans van PSV een omschrijving van de club.

Voor Schaars is Sporting qua sfeer vergelijkbaar met Feyenoord. "Qua volksclub kan je het een beetje als Feyenoord-achtig vergelijken. Grote fanschare. Ik weet nog dat wij een oefenwedstrijd in Canada speelden tegen Juventus. Daarna moesten wij naar een fanbase van Sporting en daar zat gewoon 10.000 man. In Canada, dan denk je oké, maar dat zegt wel hoe groot die club is en hoe het leeft", zo vertelt Schaars tegenover ESPN.

Ook de coach van Sporting, Ruben Amorim, krijgt complimenten van Schaars. "Ik volg Sporting wel. Ik denk dat de coach het goed voor mekaar heeft. Hij heeft wat veranderd in de ploeg en binnen de club. Een bepaalde mentaliteit. Hij heeft daar succes mee dus dat doet hij goed. Het is een jonge trainer. Goede visie. Ik vind dat alleen maar mooi."

Het feit dat Schaars tegen een oude ploeg van hem speelt, maakt voor de voorbereiding van PSV niet uit. "We kijken met elkaar beelden en dan zien we waar de kwaliteiten en de zwakke punten zitten. Waar kunnen we een kans hebben om een wedstrijd te beslissen. Het feit dat ik daar gespeeld heb. Nu is het weer anders dan toen. In die zin verandert er niks."